W Nowym Jorku rozpoczęła się wczoraj 53. Komisja ONZ ds. statusu kobiet (CSW). Temat obrad brzmi: „Równy podział pełnionych obowiązków mężczyzn i kobiet, uwzględniając opiekę w kontekście HIV/AIDS”. Organizac
Informacja prasowaWarszawa, 12 października 2021 r.Rak prostaty – najczęstszy nowotwór u mężczyzn w Polsce!Rak prostaty to obecnie najczęściej rozpoznawany nowotwór złośliwy wśród mężczyzn.Z jego powodu codziennie u
Rozmowa z prof. Tomaszem Niemcem, ginekologiem-położnikiem z Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie– Coraz częściej mówi się, że badania w kierunku HIV są wręcz obowiązkowe.– To prawda. Każdy ginekolog powinien
1 grudnia to Światowy Dzień Walki z AIDS. Jest to okazja, aby dowiedzieć się czegoś o chorobie, z powodu której umiera 3,8 tys. ludzi dziennie. Można wziąć udział w licznych imprezach i nosić czerwoną wstążkę, ale możn
Sprawny układ odpornościowy jest jak efektywna służba bezpieczeństwa organizmu – nieustannie czujny, sprawdza tożsamość wszystkiego, co dostaje się do jego wnętrza. Kiedy rozpozna jednostki jako „obce i wrogie” powi
Informacja prasowa PGF RATUJE MAŁE APTEKI – PROGRAM „ZDROWY WYBÓR” Warszawa, 16 września 2014. Ruszył program Polskiej Grupy Farmaceutycznej „Zdrowy Wybór”, który jest ogromną szansą dla małych apte
INFORMACJA PRASOWAHIV w Polsce – raptowny wzrost nowo wykrytych zakażeń* W roku 2011 wykryto w Polsce około 1300 nowych zakażeń HIV. Too ponad 30 proc. więcej niż w roku 2010!* Odnotowano ponadto aż 237 nowych zachorowań
Światowy Dzień AIDS obchodzony jest co roku 1 grudnia. Uroczyste obchody niosą przesłanie współczucia, nadziei, solidarności z ludźmi żyjącymi z HIV i AIDS, a także zrozumienia problemów związanych z HIV, AIDS w każdym kr
Polecamy artykuł o problemach osób zarażonych w Polsce:Kiedy Katarzyna znalazła się w szpitalu i powiedziała, że jest nosicielką wirusa, pielęgniarki na drzwiach jej sali powiesiły wielki napis: „UWAGA HIV!”.
Naukowcy już nie raz udowodnili zależność pomiędzy dietą, a rozwojem chorób sercowo-naczyniowych. Jadłospis dla serca powinien odznaczać się niską zawartością soli, cukrui tłuszczu. W przypadku tłuszczu, znaczenie ma ta